WIE ZIJN WIJ:

WIE ZIJN WIJ:

Even voorstellen:                           
Wij zijn een stichting die zich bezig houdt met het bouwen en rijden van stoom-en dieseltreinen. Ook hebben we een trein gemaakt van een electrische rolstoel  waar de kinderen een 0,50 euromunt in moeten doen , en dan gaat de trein een rondje rijden . Dit gebeurd op een rails. Wij hebben verschillende soorten nl. een vaste baan van 350 meter , en een baan van 110 meter , die we overal mee naar toe kunnen nemen , zodat wij ook ergens anders heen kunnen om te gaan rijden. Ook zijn we bezig met een 160 meter hoge baan , die we in 2006 in gebruik willen gaan nemen. Deze baan is geschikt voor 3,5 en 5 inch treintjes. Deze baan  is al in gebruik genomen en is zo goed als af , alleen de opstooksporen en draai-schijf moeten nog klaar gemaakt worden. Ook zijn we bezig voor het perron voor de Hoge Baan te maken , maar in verband met het slechte weer de afgelopen weken , is er nog niet veel aan gedaan. Ik kan u melden , dat het perron voor de HOGE BAAN klaar is. Zie voor het resultaat de volgende foto,s op de pagina : 
DE WERKZAAMHEDEN

WAT DOET DE STICHTING?

De stichting is opgezet met het doel om belangstellenden voor techniek de gelegenheid te bieden zich hierin te verdiepen en om praktische kennis door te geven.
                             
HOE WERKT HET:

De stichting is per 1 januari 1997 officieel opgericht. Voor die tijd waren er al uitgebreide plannen gesmeed om een miniatuurbaan aan te leggen.

De aanzet werd gegeven toen er de mogelijkheid geboden werd door de aanleg van een productiebos in Kerkerde.

De opzet is van meet af geweest om alle belangstellenden voor een technische hobby er bij te betrekken. Dit geldt voor zowel jong als oud.

Alleen door zelfwerkzaamheid en enthousiasme is er een 350 meter lange spoorbaan met wissels ontstaan. De stichting is geheel afhankelijk. De kosten worden gedekt uit giften en donaties. Er is geen lidmaatschap aan verbonden.

VOOR WIE IS HET:

Zoals al aangegeven maakt het ons niet uit of u oud of jong bent. Als u maar enthousiasme meebrengt en een opgeruimd humeur. Ook als u denkt niet over de nodige vaardigheden voor metaalbewerking te beschikken. Vergeet niet dat het een vriendenkring is, die bereid is elkaar te helpen als het nodig is.

Ook hebben we mensen nodig die op een andere manier de handen goed kunnen gebruiken nl. voor de groenvoorziening hebben we ook  nog wat mensen nodig , dus als u  uw geroepen voelt neem dan contact met mij op , of kom gewoon eens langs.